C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir



C#’da ise bu fonksiyonu istimal etmek kucakin script kucakersine ayrı fonksiyon kaydetmek zorunda kaldık. Küfretmek ve yaymak kucakin zirdaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Bunun adına, önceki öğreticide oluşturulan sınıftan BankAccount yöntemleri ve verileri devralan yeni banka hesabı türleri oluşturabilirsiniz. Bu yeni sınıflar klası her tür sinein gereken belli başlı bir davranışla çokletebilir BankAccount :

Bir derslik sadece hareketsiz bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda ansızın fazla sınıftan lakırtııtım alamaz.Fakat gitgide göreceğimiz interface binaları kullanılarak bu iyicentı aşılacaktır.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu yakalamak karınin içeriğin boyutunu kesinlikle kullanacağını belirler.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, baş nesne türlerinin atasıdır. Object derslikı, C# dilinde kullanılan tüm gayrı sınıfların ast derslikıdır ve bu nedenle dilin en üs yapı taşlarından birini oluşturur.

Object dershaneı, rastgele bir nesnenin asıl özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak sinein kullanılır. Bu sayede, herhangi bir klas oluşturulduğunda, Object derslikının ciğerindeki esas özelliklere ve davranışlara otomatik olarak erişim sağlanır.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, C# Object Kullanımı MyShape dershaneında virtual olarak teşhismlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

Caret=Sönen çizgi, blok veya ekleme noktasını bir penceresinin istemci düzlükına konumu hizmetaretler bit eşlem olan şapka aksiyonareti.

Bazı sınıflar takkadak çok oluşturucu tanımlar ve bu sözcük dizimi, çağırdığınız omurga sınıf oluşturucuyu seçmenizi esenlar. Oluşturucuları güncelleştirdikten sonrasında, türetilmiş sınıfların her biri derunin kodu geliştirebilirsiniz. Yeni sınıfların gereksinimleri zirdaki gibi belirtilebilir:

Bir nesneye başvurmak sinein, yeni bir nesne oluşturularak yahut var olan bir nesne atanarak bir müracaat kuruluşlabilir, örneğin:

TextBox'ın Text özelliğini diğer bilgi kaynaklarına veya değişçilikkenlere bağlamlayarak muta bentlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini önlemek kucakin lazım sorunlevselliği sağlar. Bu, kullanıcıların engellerle alınlaşmadan uygulamanızı kullanmalarını esenlar.

Daha sonrasında bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve tahrir yapabiliriz. Anne izlence içerisinde bu fonksiyonlar zirdaki şekilde kullanılabilir.

Kullanıcıların dijital yahut metinsel verileri girmesini sağlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve meri bir not aralığında bulunduğunu arama etmesini sağlamlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *